медичні рукавички

Ви помічали, як будь-який щось нове народ швидко і красиво оточує міфами і легендами? Медичні рукавички – не виняток. Навколо них цеглинка за цеглинкою зводиться паркан з … помилок. Вони ніби й нешкідливі, але вже такі усталені. Більшість міфів народжується від нестачі інформації. Ми – за те, щоб у вас була вся інформація про товари, які ви купуєте. У цій статті розповімо про рукавички з точки зору 7 міфів, які про них склалися.

1-й міф. Чим рельєфніше текстура рукавичок, тим вище ступінь зчеплення

Це поширена помилка про одноразові медичні рукавички. Люди вірять, що посилюючи рельєфність покриття, можна посилити і зчеплення. Мовляв, чим більше текстурних елементів, чим густіше вони розташовані, ніж виразніше вони розпізнаються на дотик, тим зчеплення буде краще.

Насправді, не тільки текстурована поверхня підсилює зчеплення, але і спосіб обробки готових виробів. Наприклад, за допомогою хлорування або покриття спеціальним шаром можна домогтися гарних зчіплюючих характеристик. Ось чому навіть гладкі або слабо текстуровані рукавички теж можуть мати високий ступінь зчеплення.

2-й міф. Медичні рукавички не втрачають властивостей під час використання

Насправді, будь-які вироби не будуть втрачати своїх властивостей, якщо їх … не використовувати. Плаття не буде зношуватися, якщо буде просто висіти упакованим на вішалці. Кожен виріб в процесі використання поступово втрачає свої властивості.

Так, медичні рукавички дуже міцні і стійкі, і у них можна працювати кілька годин поспіль. Але захисні властивості рукавичок, в яких активно працювали кілька годин, будуть вже нижче, ніж в перші хвилини їх використання.

Деякі ділянки можуть ставати тонкими або утворювати мікро здуття. Найчастіше такі мікродефекти можна виявити в зонах між великими і вказівними пальцями.

Тому при оцінюванні якості рукавичок під час експлуатаційних експертиз використовують і показник зношування. Він показує розрахунок середнього часу зношування з урахуванням сфери, в якій застосовуються вироби, що перевіряються. Найнижчу ступінь зношування мають рукавички нітрилові.

Співробітники магазину Handy24 вибирають медичні товари дуже ретельно. Ми перевіряємо якість рукавичок за всіма показниками, в тому числі і за фактором зношування. У нашому каталозі усі товари мають мінімальну ступінь зношуваності, зберігаючи захисні властивості максимально довго.

3-й міф. Рукавички на 100% складаються з нітрилу, латексу або вінілу

Насправді, немає жодного виду рукавичок, які б складалися з одного матеріалу на 100%. У цих ста відсотках незначна кількість відсотків будуть займати різні добавки. З їх допомогою покращують захисні властивості рукавичок, їх міцність і довговічність. Серед таких добавок можуть бути:

  • вулканізатори для якісного «зшивання» шарів
  • агенти, що створюють поперечні зв’язку
  • каталізатори для нітрилового і латексного полотна
  • пластифікатор і активатор для вінілового полотна
  • добавка для утворення поверхнево-активною плівки

Коли вам говорять, що рукавички на 100% складаються з нітрилу, латексу або вінілу, це означає, що кількість добавок в них дуже мала.

Також необхідно розуміти, що навіть в дуже якісних дорогих рукавичках з нітрилу є незначна кількість латексу, який додають для міцності виробів. При цьому латекс не стикається зі шкірою рук завдяки тонкому, але міцному полімерному шару.

Рукавички з вітро – новинка на ринку рукавичок. Вітрі – це комбінований матеріал, що складається з вінілу і нітриту. Рукавички з вітро – це вінілові рукавички з додаванням заданої кількості нітриту. Технологи працюють над тим, щоб зберегти ті високі захисні властивості, які забезпечують нітрилові рукавички, але зробити вироби більш доступними за ціною. У цьому питанні ми тримаємо руку на пульсі. І підготуємо для вас окрему статтю про новий перспективний матеріал.

4-й міф. Через добавки і наповнювачі характеристики рукавичок погіршуються

Насправді, незначна кількість наповнювача покращує захисні властивості рукавичок. Наприклад, щоб рукавички латексні мали більш високу опірність розривів, в їх склад додають мікродозу карбонату кальцію. І ключовим тут є слово «мікро». Санітарно-гігієнічними нормами допускається наявність наповнювача до 15%.

Є недобросовісні виробники, що додають наповнювачі понад допустимі значення. Тому при покупці рукавичок перевіряйте і зміст наповнювача – він не повинен перевищувати 15%!

У магазині Handy24 всі витратні матеріали перевіряються і за цим показником – рівень наповнювачів в наших рукавичках не перевищує 4%!

5-й міф. Якщо рукавички непудровані, значить, вони абсолютно чисті

Щоб готові вироби не злипалися, їх опудрюють. Після цієї процедури медичні рукавички або залишають опудреними, або додатково вимивають пудру. Є два способи вимивання пудри:

  1. Перший спосіб – це хлорування рукавичок. Переваги цього способу в його дешевизні і високій якості вимивання пудри (після хлорування пудри на рукавичках не залишається). Недолік полягає в тому, що хлорування робить матеріал рукавички пухким, що знижує показники міцності.
  2. Другий спосіб – це більш дорога промивка спеціальними розчинами, завдяки якій на рукавичках утворюється тонкий полімерний шар. Перевага цього способу в тому, що утворена плівка покращує характеристики виробів, посилюючи їх міцність. Недолік: на рукавичках можуть залишатися мікро залишки пудри.

Отже, всі медичні рукавички піддаються опудрюванню проти злипання. Непудровані рукавички – це вироби, в яких пудра вимита за допомогою хлорування. Непудровані рукавички не можуть бути абсолютно чистими – без пудри. Так як санітарними нормами допускається наявність залишкової кількості пудри. Цей залишок строго нормується.

Рукавичками без пудри можна називати ті вироби, в яких залишок пудри не перевищує встановлені норми. Цей показник залежить від якості проведення технологічної процедури промивання. Недобросовісні виробники можуть пропонувати погано промиті рукавички (із залишками пудри вище нормованих) за ціною неопудренних (тобто добре промитих).

Розпізнати такі рукавички не складно: при надяганні таких нібито неопудрених рукавичок у вас буде відчуття, що ви одягаєте опудренні вироби. Це важливо знати тим, у кого є алергія на пудру (як пудра використовується кукурудзяний крохмаль). Люди, у яких проблем зі шкірою рук не виникає, про наявність пудри навіть не замислюються. А якщо шкіра рук ніжна і чутлива, залишки пудри можуть діяти як абразивні частинки, дратуючи шкіру і викликаючи свербіння.

У магазині Handy24 всі медичні рукавички мають показники залишкових кількостей пудри, що наближаються до нуля.

6-й міф. Всі одноразові медичні рукавички однакові

Насправді, рукавички не можуть бути однаковими апріорі. По-перше, тому що вони виробляються з різних матеріалів. Найчастіше, для виготовлення рукавичок використовують нітрит, латекс і вініл. У кожного з цих матеріалів свої характеристики:

  • у нітрит найвища міцність на проколи, це – дивно стійкий матеріал, коли мова йде про масла і розчинники
  • латекс відмінно протистоїть розривам, забезпечує ідеальне облягання руки, не сковуючи при цьому рухливості кисті
  • а у вінілу інші переваги: ​​кислотам він протистоїть краще, ніж нітрит, а ще з 3-х матеріалів він – кращий антистатик

Навіть якщо рукавички зроблені з одного матеріали, вони все одно не будуть однаковими, тому що їх виготовляли різні виробники. А з цієї точки зору якість готових виробів залежить від безлічі факторів (якості сировини, хімічного складу сировини, дотримання технології, якості промивання).

7-й міф. Дешеві медичні рукавички дають можливість заощадити

Найбільша помилка покупців – купувати рукавички виключно на підставі ціни. Але сумарна вартість рукавичок складається комплексно: вона складається не тільки з ціни за коробку. Ось чому звертайте увагу не тільки на ціни, а й на детальний опис продукту (від тривалості використання до ризиків з безпеки).

Ринок наповнений рукавичками з неприйнятним хімічним складом. Так, це дешеві вироби, але чи забезпечать вони ту ступінь захисту, яку ви потребуєте?

Наприклад, недорогі процедурні рукавички (для огляду хворих або медичних маніпуляцій) використовуються лише кілька хвилин. Огляд пацієнта закінчився, і лікар змінює рукавички для огляду наступного пацієнта. Але в інших ситуаціях в одній парі рукавичок необхідно працювати 2-3 години поспіль. І дешеві одноразові рукавички в цьому випадку вже не годяться. Знадобиться купити рукавички, які мають необхідний хімічний склад, оброблені в суворій відповідності зі сферою їх використання.

Ви можете трохи заощадити, але ця економія так і не виправдається, тому що у дешевих виробів короткий термін служби.

Не забувайте також і про продуктивність праці. У зручних якісних (і, відповідно, більш дорогих) рукавичках, які не сковують руки, з хорошим обляганням і зчепленням, фахівці працюють швидше і ефективніше.

Все сказане можна озвучити і в зворотному порядку. Немає сенсу купувати дорогі медичні рукавички, в яких можна перебувати 4 години, якщо вам необхідно попрацювати в них 4 хвилини. Так що просто зважуйте всі «за» і «проти», щоб вибрати відповідні товари і по функціоналу, і за ціною.

Купити медичні рукавички

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nine − 3 =