підрукавички бамбукові

Ви бачили коли-небудь руки лікарів, або клінінг-майстрів, або хіміків на підприємствах, або інших працівників, які за родом своєї діяльності носять рукавички кожен день по кілька годин? Часто їх руки з вицвілою пересушеною шкірою покриті набряклими плямами від постійного носіння рукавичок. Для цих людей підрукавички бамбукові – не розкіш, а предмет щоденної необхідності. Підрукавички з’явилися на ринку порівняно недавно. Люди ще не звикли до цього незвичайного слова. Вони проносяться мимо стелажів з підрукавичками, не надаючи значення виробам «з відрізаними пальцями». Підрукавичками починають цікавитися ті, хто вже зіткнувся із шкірними проблемами. А між тим, підрукавички незамінні в питанні профілактики проблем зі шкірою. У цій статті розповімо все, що знаємо про підрукавички. Що це? Навіщо вони потрібні? З чого їх виготовляють? Для кого вони призначені? Які моделі підрукавичок є в продажу? Як їх вибирати? Як відрізнити підробки?

У природному вигляді підрукавички бамбукові мають білувате забарвлення і природний блиск. Вони дуже схожі з м’якою і шовковистою віскозою. На дотик м’якше бавовни і приємніше кашеміру. Легкі, ніби зовсім невагомі. Виглядають ефектно і благородно. Спробуємо розібратися, чим же вони такі хороші.

Проблеми опудренних рукавичок

Коли нам кажуть, що «рукавички захищають шкіру рук», ми погоджуємося з цим. Але коли нам підносять цю фразу з кінця – руки треба захищати від рукавичок – розум впадає в якийсь ступор. Як це???

Ми купуємо одноразові рукавички, щоб захистити свої руки. А потім нам треба докупити і якісь підрукавички, щоб захистити руки від перших? Бррр! Навіщо захищати руки від одноразових рукавичок?

Справа в тому, що навіть найякісніші і дорогі гумові рукавички (особливо опудрені) можуть нести небезпеку для шкіри рук, якщо їх використовувати занадто часто. У чому полягає ця небезпека?

  • Пудру для рукавичок стерилізують. Але при нанесенні її на рукавички до неї можуть примагнічуватись різні хімічні частинки.
  • Пудра є сприятливим середовищем для розмноження мікроорганізмів усередині рукавичок.
  • Небезпека посилюється, коли на руках є ранки і подряпини. Потрапляючи в них, пудра пересушує їх захисну поверхню, викликаючи роздратування і свербіння.

Навіщо взагалі потрібні підрукавички

Ви скажете: ну, раз опудрені рукавички такі-сякі, будемо купувати рукавички без пудри! Тільки й того! Але вам треба знати, що у рукавичок без пудри «своє кіно»: замість пудри на них наносять спеціальний шар, що включає пластифікатори. А це теж може не сподобатися вашій шкірі.

Ви скажете: ну, і добре! Буду працювати голими руками! Але так – не можна! Від слова «зовсім»! Якщо ви контактуєте з кров’ю, відкритими ранами, слизовими оболонками, біологічними рідинами, медичними інструментами, продуктами харчування, без рукавичок ніяк!

Біда не в тому, що ви використовуєте гумові рукавички. А в тому, що ви використовуєте їх по кілька годин щодня багато років поспіль! Контактуючи з гумою, руки неминуче перегріваються і пітніють (і сильніше, ніж зазвичай)! Ця волога накопичується всередині рукавичок. Дітися їй, як ви розумієте, нікуди. Тепле вологе середовище створює ідеальні умови для бурхливого розмноження мікрофлори.

Без підрукавичок руки в гумових рукавичках швидко набрякають і втрачають тактильну гостроту. Шкіра рук частіше розтріскується, нігті стоншуються і шаруються. Навіть якщо сьогодні, працюючи в рукавичках, люди не відчувають проблем, то це – тимчасово. Ось чому потрібні підрукавички як такі (як прошарок для поглинання потовиділення і антибактеріального захисту)! І кращими з них фахівці називають підрукавички з бамбукового волокна!

Що таке бамбукове волокно

Основний компонент таких рукавичок – натуральне бамбукове волокно. Різні моделі підрукавичок мають у своєму складі різну кількість такого волокна – обсяг волокна варіюється від 70 до 99%.

До складу підрукавичок додають також і незначну кількість сполучних нейлонових волокон, щоб надати підрукавичкам більше еластичності (завдяки цьому їх дуже зручно одягати і знімати).

Підрукавички бамбукові настільки тоненькі, що і при надяганні поверх них другої змінної пари рукавичок ніяких труднощів не виникає.

  • При вирощуванні бамбука ніякі добрива та пестициди не використовуються. Тому волокно не містить токсинів.
  • Бамбук росте дуже швидко. Завдяки цьому шкідливі речовини просто не встигають накопичуватися в його стеблах.

А ще цей матеріал легко розкладається природним шляхом. Так що навколишньому середовищу від бамбукового волокна ніякої шкоди. Словом, відмінний екологічно чистий матеріал для виробництва підрукавичок!

Властивості бамбукового волокна

Бамбукове волокно унікальне за своєю природою! Вся його структура пориста, губчаста, ячеїста, з крихітними природними продовгуватими порожнечами. Саме ця властивість дозволяє матеріалу в буквальному сенсі дихати! Такі підрукавички забезпечують відмінну вентиляцію, вбираючи і розподіляючи вологу (так, як це робить термобілизна). Піт разом із запахом безперешкодно проникає в пори волокон, надійно там утримується і так же легко вивітрюється або вимивається при пранні. Цей матеріал:

  • має сильну антибактеріальну дію
  • протимікробний, бактерицидний, гігроскопічний
  • ідеально і рівномірно абсорбує (поглинає) вологу
  • поглинає і запах поту, дає ефект, що дезодорує
  • дихаючий, повітропроникний, терморегулювальний
  • відрізняється зносостійкістю і високою міцністю
  • екологічний, не токсичний, не викликає алергій
  • еластичний, тягнеться, але не деформується
  • легко і швидко повертається до вихідної форми

Ви знали, що волокна з бавовни сприяють сильнішому розвитку мікрофлори, а волокна з бамбука, навпаки, сприяють загибелі бактерій? Більше 70% мікроорганізмів, потрапляючи на бамбукове волокно, гине протягом 24 годин!

Підрукавички з бамбукового волокна

  • прекрасно розтягуються
  • в’язані, але ультратонкі
  • зазвичай в’яжуться без швів
  • дуже комфортні в роботі

Підрукавички бамбукові можна прати! Цей матеріал витримує до 50-60 прань, а корисні властивості при цьому не втрачаються!

Одна пара підрукавичок може служити 6 місяців! Їх можна носити і в якості підрукавичок, і в якості самостійних рукавичок.

Їх можна надягати під нітрилові, латексні і вінілові рукавички. Верхня пара рукавичок завдяки підрукавичкам надягається легше.

Завдяки особливій сітчастій структурі в’язки підрукавички запобігають пересушуванню і перезволоженню шкіри, а також розвитку шкірних захворювань (алергій, екзем, дерматитів). Тому їх часто називають «підрукавички анти-піт».

Важливо! Підрукавички можна стерилізувати в автоклаві при температурі 136 ° С!

Як правильно прати підрукавички

Щоб повернути підрукавичкам свіжість, досить випрати їх. Прати підрукавички можна двома способами:

  • вручну, в проточній воді, не знімаючи з рук, з використанням м’якого миючого засобу
  • в пральній машині, в щадному режимі «Шерсть», з температурою води на вище 40 °
  • можна обережно віджати, але не можна викручувати (мокрі бамбукові волокна уразливі)
  • бамбукові волокна в силу своєї натуральності можуть злегка кошлатитися при пранні (це ніяк не впливає на їх властивості)
  • після прання не мнуться і довго зберігають «товарний» вигляд, сохнуть теж швидко (краще сушити їх на махровому рушнику)

Підрукавички бамбукові – надійна перешкода на шляху розмноження бактерій. Сьогодні вони багаторазового використання – краще, що є для захисту рук!

Де можуть знадобитися підрукавички

Ці вироби рекомендовані виробничим і медичним працівникам, ветеринарам та косметологам, майстрам манікюру, спортсменам і клінінг-майстрам, а також всім, хто:

  • використовує в роботі гумові рукавички
  • вже має те чи інше шкірне захворювання
  • думає про профілактику шкірних захворювань
  • хоче зменшити шкоду від крохмальної пудри
  • захищає руки від можливої ​​алергії на латекс
  • часто стикається з алергічними реакціями
  • страждає від надмірної пітливості в рукавичках
  • бореться з неприємним запахом спітнілих рук
  • хоче вберегти руки від сильного пересушування
  • обслуговує пацієнтів з симптомами COVID
  • або просто добре дбає про шкіру своїх рук

Підрукавички бамбукові: моделі

Підрукавички використовують в роботі не тільки медпрацівники і стоматологи. У них працює багато фахівців з різних сфер. Сьогодні випускається декілька моделей підрукавичок для різних сфер застосування:

  • ультратонкі підрукавички з відкритими пальцями, розроблені для медпрацівників та косметологів, яким важлива максимальна чутливість
  • підрукавички з підвищеною кількістю міцних стабілізуючих волокон в складі для спорту і активного відпочинку, щоб поглинати більше вологи
  • термостійкі підрукавички з шаром полімеру на кінчиках пальців для роботи з гарячими інструментами (плойками, праскою, стерилізацією медінструментів)
  • підрукавички з закритими пальцями для догляду за руками, їх надягають на ніч на зволожені нічним кремом руки, щоб посилити дію косметичних засобів
  • універсальні високоміцні підрукавички, призначені для щоденного застосування, мають зелене забарвлення для маскування забруднень

Ціна підрукавичок варіюється в залежності від кількості бамбукового волокна в складі, від відкритої або закритої тактильної зони, від додаткового полімерного покриття, від наявності швів.

Як вибирати підрукавички

Зазвичай підрукавички бамбукові підбирають такого ж розміру, що і верхні робочі рукавички. Не варто верхні рукавички брати на розмір більше.

У тому випадку, коли ви не вгадали з розміром підрукавичок і купили занадто маленькі підрукавички з відкритими пальцями, то краєчки тканини на пальцях можуть закручуватися валиком. Тому підрукавички краще приміряти!

Сьогодні вистачає недобросовісних продавців, які під виглядом підрукавичок з бамбукового волокна продають вироби з віскози. При покупці перевіряйте ТМ (торгову марку)! Тільки підрукавички торгової марки Handyboo мають сертифікати, що підтверджують склад з натурального бамбукового волокна!

Ось, здається, і все про підрукавички бамбукові. Інших питань про ці вироби наші клієнти не задавали. Якщо і залишилися питання, то вони, швидше за все, стосуються окремої моделі, а не всіх підрукавичок в цілому. В онлайн магазині Handy24 представлені всі моделі підрукавичок! А тепер, коли ми знаємо все про ці вироби, ходімо вибирати підходящу модель!

Замовити підрукавички

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × two =